הסכם היסטורי בין ישראל ואיחוד האמירויות: אזור סחר חופשי חדש נחתם - WeDubai - ווי דובאי

הסכם היסטורי בין ישראל ואיחוד האמירויות: אזור סחר חופשי חדש נחתם

במהלך טקס מרשים שהתקיים בדובאי, חתמה שרת הכלכלה והתעשייה, אלופה (במיל.) אורנה ברביבאי, יחד עם שר הכלכלה של איחוד האמירויות, עבדאללה בין טוק אל מארי, על הסכם סחר חופשי מקיף ומשמעותי בין ישראל לאיחוד האמירויות הערביות. הסכם זה מציין צעד משמעותי נוסף בהעמקת הקשרים הכלכליים בין שתי המדינות ומבשר על הזדמנויות חדשות לשיתופי פעולה עסקיים ולמסחר חופשי.

היתרונות המרכזיים של ההסכם החדש

ההסכם שנחתם כולל שורה של סעיפים שנועדו להקל ולשפר את הסחר בין ישראל לאיחוד האמירויות. במסגרת ההסכם, יינתן פטור ממכס על 96% מהסחורות והשירותים המיובאים והמיוצאים בין המדינות. בין תחומי הסחר הכלולים בהסכם נמנים מזון, חקלאות, קוסמטיקה, ציוד רפואי ותרופות. כמו כן, ההסכם עוסק בנושאי רגולציה, תקינה, מכס, שיתוף פעולה כלכלי, רכש ממשלתי, סחר אלקטרוני והגנה על זכויות קניין רוחני.

השפעת ההסכם על הכלכלה והסחר

ההסכם צפוי להרחיב את היקף הסחר בין המדינות בצורה ניכרת. בצד היצוא, חברות ישראליות יקבלו יתרון תחרותי בשוק האמירתי, מה שיקל על פעילות אנשי עסקים ישראלים באיחוד האמירויות. בצד היבוא, ההסכם יסייע בהפחתת יוקר המחיה על ידי הורדת עלויות הייבוא לישראל. הערכות של מינהל סחר חוץ מצביעות על כך שההסכם יתרום להגדלת היקף הסחר במאות מיליוני דולרים בשנים הקרובות.

דבר שרת הכלכלה והתעשייה: משמעות היסטורית

שרת הכלכלה והתעשייה, אורנה ברביבאי, הדגישה את חשיבותו ההיסטורית של ההסכם ואמרה כי "ההסכם יעמיק את היחסים הכלכליים בין מדינת ישראל ואיחוד האמירויות הערביות, יסיר מחסומים וייצור הזדמנויות חדשות לשותפויות עסקיות. זהו צעד נוסף לביסוס הקשרים הכלכליים בין המדינות."

השפעה גלובלית והיבטים כלכליים

ההסכם החדש בין ישראל לאיחוד האמירויות מייצג לא רק התקדמות כלכלית, אלא גם דוגמא לכוחה של שותפות גלובלית. ההסכם ממחיש כיצד שתי מדינות, עם היסטוריה תרבותית וכלכלית שונה, יכולות לשתף פעולה וליצור מסגרת כלכלית יציבה ובת-קיימא לטובת שני הצדדים.

תשתית כלכלית לעתיד משגשג

עם כניסתו לתוקף של ההסכם, שני הצדדים ייהנו מתנאים טובים יותר למסחר, שיתוף פעולה טכנולוגי והתרחבות בתחומים שונים כמו טכנולוגיה, חקלאות ואנרגיה מתחדשת. איחוד האמירויות רואה בהסכם זה אמצעי לחיזוק הקשרים הכלכליים והעמקת שיתוף הפעולה האזורי, תוך יצירת תנאים נוחים לפיתוח כלכלי משותף.

שיתוף פעולה כלכלי בין ישראל לאיחוד האמירויות

היחסים הכלכליים בין ישראל לאיחוד האמירויות מהווים קרקע פורייה לשיתופי פעולה בתחומים מגוונים. מאז כינון הסכמי אברהם ב-2020, הסחר בין המדינות צמח בצורה משמעותית, ובשנת 2021 הגיע להיקף של כ-885 מיליון דולר. עם כניסתו של ההסכם החדש לתוקף, צפוי היקף הסחר להתרחב עוד יותר.

עתיד הסחר בין המדינות

ההסכם החדש מבטיח יתרונות כלכליים רבים לשתי המדינות, הן בצד היצוא והן בצד היבוא. הוא יאפשר לחברות ישראליות להרחיב את פעילותן בשוק האמירתי, ויקל על הכנסת מוצרים ושירותים מאיחוד האמירויות לישראל. השיתוף הכלכלי ימשיך להתפתח, וההסכם יסייע בהפחתת עלויות לצרכנים ולמגזר העסקי בישראל.

סיכום: שותפות כלכלית עם אופק לעתיד

ההסכם הסחר החופשי החדש בין ישראל לאיחוד האמירויות מהווה פריצת דרך נוספת בקשרי הכלכלה בין המדינות. ההסכם יבסס את היחסים הכלכליים, יפתח הזדמנויות חדשות ויתרום לצמיחה כלכלית משותפת.